söndag 12 januari 2014

Det växer!


Jag slits mellan orden och bilden. Det är som att ha en hydra i huvudet, där olika tankar vill ge uttryck på olika sätt. Den ena vill bli målad, den andra vill bli skriven och den tredje utropad. Vad fan vill man egentligen?

Kolbitar ligger utspridda på matbordet och kaffet har kallnat i sin kopp. Canvastavlan lyser orange, jag har grundmålat och skissat. Sen tog orden vid. Tålamodet har gett med sig, det sipprar bort och jag vill bara sitta vid fönstret med en konjak och en cigarr och lyssna till månskensblues. Blåa toner.

De grå bitarna i livet har klumpat ihop sig. Istället lever jag en sockrad tillvaro. Jag vet inte hur allt det där söta kom in, men det gör kaffet drickbart och ger mersmak. Nostalgin som är min baneman har sänkt sitt vapen, och det är ganska skönt. Man kan se tillbaka och man kan se framåt utan att det påverkar nuet.
Mina ögon lyser, av kraft, igen. Den har vilat och växt i bröstet.

Jag drömde om en inre trädgård som var vissen och död, uttorkad och kraftlös. Det var som att kliva in i ett rum där tiden och orken stått stilla. Jag vattnade och gav liv åt växterna. Jag rensade undan ogräs från blomsterborden och där under torra grenar och blad låg friska frukter. Plommon och saftiga jordgubbar och äpplen. Under allt det torra fanns nytt liv. Ny kraft.





måndag 6 januari 2014

Nytt år, nya masker!




Jag vet inte. Det var så mycket lättare att skriva när man var yngre. Då hade man alla orden, alla svaren och livsfilosofin tycktes vibrera av kraft. Nu. Nu blir man slagen av en mental slägga och allt tycks plötsligt vara borta. Alla orden har smulats sönder, och innebörden verkar inte fullt så klar som den en gång har varit.

Men som med så mycket annat är det bara att samla ihop bitarna, pussla fram något nytt, och hitta tillbaka igen. Det blir lite annorlunda, men förhoppningsvis även så mycket bättre!

Nyåret firades med nära och kära, bakom masker och till dundrande fyrverkerier. Det blev en bra start på 2014. Masker är underskattade, de besitter så mycket potential, om man kan använda dem på rätt sätt.

Årets ledord är kärlek, frihet och makt. Vi får hoppas att det växer!